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My birthday dinner at Ume no hana



Welcome to the exquisite world of tofu....
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| food | 23:17 | comments(0) | - |

The peach season has come

 
I love fruits, and Japanese white peach is THE most favourite fruit. But why fruits are so expensive in Japan??

果物が大好きな私。中でも白桃が一番好き!でも日本は果物がすごく高いのはどうしてでしょう?

| food | 22:22 | comments(0) | - |

Egg in toast


My breakfast 私の朝食

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| food | 18:02 | comments(0) | - |

Adapting from "Semi-Naked" Chef


Do you remember semi-naked chef?
セミ・ネイキッド・シェフを覚えているでしょうか?

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| food | 16:49 | comments(0) | - |

Cafe-Creperie Le Bretagne


Finally I came back to Le Bretagne with my friend. This creperie in Tokyo serves authentic French crepes & galettes, thus the place was packed with people who booked in advance and there were also French families.

とうとう友人と戻ってきました、ル・ブルターニュへ。この東京にあるクレペリー(クレープ屋)は、本格的フレンチ・クレープとガレットを作っています。なので、前もって予約した人でレストランはいっぱい。フランス人家族もいます。

The above is galette with ham, egg, cheese and champinion. This time I went to the one in Idabashi where most waiters are Japanese, but the owner (I guess) is French, so you can also order in French (and perhaps you can behave as posh as French).

上はハム、卵、チーズとシャンピニオンのガレット。今回私が行ったのは飯田橋のほうで、ウェイターのほとんどは日本人ですが、オーナー(たぶん)はフランス人。フランス語でオーダーすることも可能です(そしてフランス人のように気取ってみるのも?)。

 
We shared this dessert with my favourite caramel au beurre salé... It was SO delicious that I almsot melted.

デザートは1つをわけて。私の大好きなキャラメル・オー・ブール・サレ(塩バターキャラメル)がかかっています。あまりに美味しくて、私が溶けそうでしたよ!

Le Bretagne Kagurazaka
1F Comfort Kagurazaka 4-2, Kagurazaka, Shinjuku-ku
4 minute walk from B3 exit, Iidabashi station.
| food | 10:29 | comments(0) | - |

Food additives 添加剤の便利さ

 
バランスのとれたお弁当でも、酸化防止剤や調味料や調整剤が入っているので、私は実は微妙。
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| food | 17:06 | comments(0) | - |

A Real Taste of Franch Pastries


I'm unlucky. One thing I was REALLY looking forward in Japan is that I get to eat really good cakes made by patissiers trained in France. Hong Kong cakes are just horrible... except for those made at Joel Robuchon or other equivalent shops.

日本に戻ってきて、本当に楽しみにしていたのが、フランスで修行をつんだパティシエの作るケーキを食べること。香港のけーきはひどいので(ロブションとかそういう店以外は)。

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| food | 17:23 | comments(0) | - |

Nagaya Cafe Tenshin-an


1ヶ月前の話ですが・・・
(ちなみに、ようやく痛みなしに歩けるようになりました!)
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| food | 12:57 | comments(0) | - |

Finally!


香港時代より読み続けたブログ「開心香港街市」のこももさんに会ってきました☆
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| food | 13:13 | comments(0) | - |

Amaou


Fukuoka is famous for strawberries. This one is "amaou" (each can weigh 40g). Hakata Toyonoka used to be famous, but it's been replaced by this new type. Yum.

福岡はイチゴで有名。これはあまおうです☆博多とよのかがもともと有名だったんですが、今はこの新種にとってかわられてますねー。おいしい。
| food | 16:25 | comments(0) | - |

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